De beste tips voor de bruidegom

Daar komt de bruid! Maar ook de bruidegom, want die krijgt vaak minder aandacht. Onterecht want de moderne man ziet er niet alleen op zijn best uit, ook heeft hij een aantal taken. Maak van jullie trouwdag een onvergetelijke dag. Met de beste tips voor de bruidegom komt het helemaal goed.

De datum uitkiezen

Ze heeft ja gezegd! Nu beginnen de voorbereidingen. Ruim 12 maanden voor de trouwdag moet de datum zijn uitgezocht. Vooral de maanden mei t/m augustus zijn populaire trouwmaanden. De trouwlocatie en feestlocatie tijdig regelen is echt wel een aanrader. Vraag ook gelijk de getuigen, ringdrager en eventuele bruidsjonkers.

Gastenlijst en personeel boeken

Ongeveer 9 maanden voor de trouwdag is het tijd om de gastenlijst op te stellen. Uitnodigingen versturen doe je ongeveer 8-12 weken van tevoren. Dat je al zo vroeg met de gastenlijst bezig bent heeft met de feestlocatie te maken: hoe groot moet de zaal zijn? Boek gelijk al het nodige personeel. Denk hierbij aan een ceremoniemeester, de muziekband/ dj, catering, trouwfotograaf en alles wat je nodig hebt.

Outfit van de bruidegom

Een van de beste tips voor de bruidegom: de outfit. Deze moet namelijk pico bello in orde zijn. Je hebt de keuze uit een casual pak tot een zakelijk kostuum en alles hier tussenin. Belangrijkste is dat het bruidegompak lekker zit en ook helemaal bij de bruidegom zelf past.

Kleine details maken de outfit compleet

Met alleen een bruidegompak ben je er niet: het zit hem in de kleine details. Manchetknopen bijvoorbeeld, onmisbaar op de trouwdag. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende manchetknopen, van gouden en zilveren klassiekers tot gepersonaliseerde modellen. Ook niet vergeten: manchetknopen voor de getuige of bruidsjonker. Vooral manchetknopen met een persoonlijke boodschap zoals tekst of datum doen het ontzettend goed.

Denk gelijk even over de bloemen na. Stem de corsage goed op het bruidsboeket af. Soms blijft het bruidsboeket nog even geheim maar de bloemist weet hier wél alles van. Laat de corsages dan ook bij dezelfde bloemist maken.

Kom op tijd

Te laat komen op je eigen huwelijk, er is niets ergers dan dat. Houd vooraf rekening met files of wegafsluitingen. Is het de bedoeling dat je eerst de bruid bij haar ouders of thuis ophaalt? Houd hier dan ook rekening mee en laat haar zeker niet te lang wachten.

Drink niet te veel alcohol

Jullie zijn getrouwd en dat mag gevierd worden. Daarom is er ook een groot feest, gezellig met familie, vrienden en bekenden. Let op dat je niet helemaal losgaat: te veel alcohol kan tot vervelende situaties leiden. Bovendien vindt zij het minder leuk om naast haar kersverse dronken man te slapen.

Verras haar met bloemen

Tegenwoordig zoekt de bruid zelf haar bruidsboeket uit. Hier ga je als moderne man natuurlijk in mee. Toch blijft het leuk om haar met bloemen te verrassen. Laat een prachtige bos rode rozen op jullie hotelkamer of slaapkamer zetten (afhankelijk waar jullie de nacht doorbrengen). Ze zal blij verrast zijn.

Extra tip: reserve accessoires

De bloemen in een corsage kunnen per ongeluk afbreken, een manchetknoop kan kwijtraken en een gat in een sok loopt niet lekker. Er kan tijdens het huwelijk en het feest van alles misgaan. Zorg daarom voor reserveaccessoires en materiaal om zaken snel te repareren. Denk hierbij aan draad en naald, veiligheidsspelden, extra knopen en ook wat reserve ondergoed.

Zorg ook voor extra accessoires waaronder manchetknopen, dasspeld, corsage of andere items. Wees er zeker van dat de ringdraaier de trouwringen met zijn of haar leven bewaakt. Jullie zijn klaar voor de grote dag!