Om vingerafdrukken te kunnen graveren hebben we een goede afdruk nodig. Er moeten lijnen zichtbaar zijn die de vingerafdruk karakteristiek maken. De graveermachine ziet alleen zwart en wit. Er moet dus sprake zijn van een goed contrast. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips voor u zodat we samen kunnen zorgen voor een prachtig eindresultaat. Op deze pagina leest u meer over het afnemen en fotograferen van vingerafdrukken. Daarnaast hebben we nog tips voor het afnemen van vingerafdrukken van kinderen en welk gedeelte van de vingerafdruk gegraveerd zal worden.
Mocht u er toch niet helemaal uitkomen dan staat onze klantenservice klaar om uw vragen te beantwoorden en u advies te geven voor het beste resultaat.

 

Het afnemen van de vingerafdrukken 3 methodes

Methode 1: Vingerafdruk maken met een stempelkussen

In de schematische tekening hieronder ziet u hoe u eenvoudig een goede vingerafdruk kunt maken met bijvoorbeeld een stempelkussen.

Foto maken van een vingerafdruk

Methode 2: Vingerafdruk maken met een potlood en plakband

Stap 1
U heeft een zacht donker potlood, plakband en een stuk wit papier nodig. Zorg dat uw handen schoon en droog zijn.

Stap 2
Kleur met het potlood een dik vlak op het papier. Kleur een aantal keren in verschillende richtingen over het vlak heen zodat er geen wit papier meer zichtbaar is binnen het vlak.

Stap 3
Druk de duim goed aan in het zwarte vlak. 

Stap 4
Bekijk de duim. Is de hele top van de duim bedekt met zwart? Is dat niet het geval, herhaal dan stap 2 en 3.

Stap 5
Plak een stuk plakband over de duim. De duim print zal aan het plakband kleven.

Stap 6
Plak het plakband op een schoon stuk wit papier.

vingerafdruk maken met potlood en plakband

Als u een goede vingerafdruk hebt kunnen maken, dan kunt u deze aan uw bestelling toevoegen door er een foto of scan van te maken. Zodra de bestelling door ons is ontvangen zullen we uw vingerafdruk bewerken tot een digitaal bestand en graveren op de door u bestelde set manchetknopen.

 

Methode 3: Vingerdruk laten afnemen in ons atelier

In ons atelier kunnen we uw vingerafdruk afnemen met behulp van een vingerafdrukscanner. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice 
via mail: klantenservice@manchetknopen.com of telefonisch 0182-820205.

 

 

Foto's maken van de vingerafdrukken

Als u een foto maakt van de vingerafdruk zorg dan dat de foto zo dicht mogelijk recht boven de vingerafdruk houdt. Wilt u het helemaal perfect doen? Stel dan uw camera in op het nemen van zo groot mogelijke foto's. De vingerafdruk zal zo het scherpste worden voor het mooiste resultaat. 

Heeft u meerdere vingerafdrukken, neem dan van elke vingerafdruk een aparte foto en stuur deze na het plaatsen van uw bestelling naar klantenservice@manchetknopen.com.

foto maken vingerafdruk

 

Vingerdruk afnemen van jonge kinderen

voetjes gravure

De allerkleinsten (baby's, peuters en kleuters) hebben dusdanig kleine vingerafdrukken dat de lijntjes nog niet goed zichtbaar zijn. Zelfs als we de vingerafdruk afnemen met de vingerafdrukscanner levert dit onvoldoende contrast op om er een mooie gravure van te maken. Wij adviseren u dan ook om in dat geval een afdruk van een heel handje of voetje te maken. 
Van de iets oudere kinderen kan het soms ook een uitdaging zijn. Neem dan een afdruk van bijvoorbeeld de duim of de grote teen. Deze zijn groter en geven dan wel een goede afdruk.

Op elke manchetknoop een andere vingerafdruk

Het is mogelijk om op elke manchetknoop een andere vingerafdruk te laten plaatsen. Dat kunt u doen door 1 vingerafdruk bij de bestelling te plaatsen en de 2e vingerafdruk via de e-mail te sturen.

Welk gedeelte van de vingerafdruk wordt gegraveerd

Manchetknopen zijn klein dus nemen we altijd het karakteristiekste gedeelte van de afdruk. Dat is meestal het gedeelte waar de lijnen samenkomen bij de lus of de boog.

vingerafdruk graveren

Vragen of advies

Belt u ons gerust als u vragen heeft, we helpen u heel graag verder! Ons Team heeft ruime ervaring met het bewerken en herstellen van bestanden, dus maak gerust gebruik van onze kennis en ervaring. Het bewerken is zonder extra kosten.

Samen met u maken we een prachtige set Manchetknopen met een Vingerafdruk.

 


 

Direct starten met personaliseren? Klik hier >>