Voor manchetknopen met een afbeelding, foto of vingerafdruk vragen wij u tijdens het bestelproces om een bestand aan te leveren. Onderstaand een paar tips die zorgen voor een mooi eindresultaat.

Foto gravure

Voor het beste resultaat:
  • Snij de foto niet bij
  • Stuur een kleurenfoto
    Een kleurenfoto geeft een duidelijke grens tussen het onderwerp en de achtergrond. Dit hebben wij nodig voor het digitaliseren van uw foto. 
  • Stuur de originele foto in hoge resolutie
De foto kunt u direct aan uw bestelling toevoegen vanaf uw pc, mobiel of tablet. Voor het mooiste resultaat kunt u het beste een foto of afbeelding van hoge resolutie toevoegen. Hoe lager het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe kleiner deze is. (Bijvoorbeeld 50 x 50 is te klein). Hoe hoger het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe groter en beter te graveren deze is. (Minimaal 1000 x 1000 pixels geeft het beste resultaat)

Ga op uw computer naar uw bestanden en wijs zonder te klikken op een foto of afbeelding. Er verschijnt een venster met daarin informatie, u kunt dan gemakkelijk de afmetingen nagaan. Op onderstaande illustratie ziet u dat de afbeelding van de jongen aan de rechterkant 1000 x 1000 is en dus de minimale afmetingen om te graveren.


Afbeelding

Naast het feit dat een afbeelding minimaal 1000 x 1000 pixels moet zijn is het ook belangrijk dat de afbeelding scherp is. De graveermachine "leest" het ontwerp en kan alleen contrast zien. Zwart wit is het duidelijkste. Kleine afbeeldingen bevatten vaak veel grijstinten die de graveermachine niet kan "lezen".

Afbeelding 1: Scherpe grens tussen zwart en wit. Geen grijze pixels (vierkantjes). Perfect leesbaar voor de graveermachine.

Afbeelding 2: Veel grijze pixels. De graveermachine gaat twijfelen tussen wel of niet graveren en slaat sommige stukken over waardoor er een rafelig ontwerp ontstaat. Niet geschikt voor de graveermachine.

Als u in het bezit bent van een afbeelding van tenminste 1000 pixels met de kwaliteit van afbeelding 1 kunt u die direct uploaden bij uw bestelling. Uiteraard kunnen we u helpen om uw ontwerp geschikt te maken voor de graveermachine als uw afbeelding kleiner is dan 1000 pixels en er rafelig uitziet zoals afbeelding 2. 

Echter, het kan dan een dag langer duren alvorens u het sieraad in huis heeft omdat we uw bestand eerst gaan bewerken. 

Afbeeldingen die direct gegraveerd kunnen worden en geen extra digitalisering/tekenwerk behoeven vallen in de categorie Manchetknopen met Logo of Afbeelding. Voor afbeeldingen zoals gebouwen en (familie)wapens kunt u een bestelling plaatsen in Manchetknopen Familiewapens.

Twijfelt u over de geschiktheid van een bepaalde afbeelding, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag met het ontwerpen of digitaliseren van uw eigen persoonlijke afbeelding of foto.

 

 

Direct starten met personaliseren? Klik hier >>