Voor manchetknopen met een afbeelding of foto vragen wij u tijdens het bestelproces om een bestand aan te leveren. Onderstaand een paar tips die zorgen voor een mooi eindresultaat.

Afbeelding of logo

Naast het feit dat een afbeelding minimaal 1000 x 1000 pixels moet zijn is het ook belangrijk dat de afbeelding scherp is. De graveermachine "leest" het ontwerp en kan alleen contrast zien. Zwart-wit is het duidelijkste. Kleine afbeeldingen bevatten vaak veel grijstinten die de graveermachine niet kan "lezen".

Voor het scherpste resultaat kunt u het beste een SVG, EPS of A-bestand aanleveren. Bestelt u zakelijk? Dan is de kans groot dat de marketingafdeling van uw bedrijf de benodigde bestanden kan aanleveren.

Afbeelding 1: Scherpe grens tussen zwart en wit. Geen grijze pixels (vierkantjes). Perfect leesbaar voor de graveermachine.

Afbeelding 2: Veel grijze pixels. De graveermachine gaat twijfelen tussen wel of niet graveren en slaat sommige stukken over waardoor er een rafelig ontwerp ontstaat. Niet geschikt voor de graveermachine.

Als u in het bezit bent van een afbeelding van ten minste 1000 pixels met de kwaliteit van afbeelding 1 kunt u die direct uploaden bij uw bestelling. Uiteraard kunnen we u helpen om uw ontwerp geschikt te maken voor de graveermachine als uw afbeelding kleiner is dan 1000 pixels en er rafelig uitziet zoals afbeelding 2. Echter, het kan dan een dag langer duren alvorens u het sieraad in huis heeft, omdat we uw bestand eerst gaan bewerken. 

Afbeeldingen die direct gegraveerd kunnen worden en geen extra digitalisering/tekenwerk behoeven vallen in de categorie Manchetknopen met Logo of Afbeelding. Voor afbeeldingen zoals gebouwen en (familie)wapens kunt u een bestelling plaatsen in Manchetknopen Familiewapens.


Foto/Schaduw gravure: 
Tips voor het aanleveren van uw foto:
 • Snij de foto niet bij
 • Gebruik een kleurenfoto, geen zwart-wit
  Een kleurenfoto geeft een duidelijke grens tussen het onderwerp en de achtergrond. Dit hebben wij nodig voor het digitaliseren van uw foto. Wij maken de foto zwart-wit.
 • Stuur de originele foto in hoge resolutie
  Hoe lager het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe kleiner deze is. (Bijvoorbeeld 50 x 50 is te klein). Hoe hoger het aantal pixels van uw foto of afbeelding, hoe groter en beter te graveren deze is. (Minimaal 1000 x 1000 pixels geeft het beste resultaat)
 • Gebruik een foto waarbij de personen of het huisdier recht in de camera kijken.
  Uw foto wordt gereduceerd naar extreem zwart-wit, details zullen wegvallen. Contouren van het hoofd, haar, beide ogen, neus en mond moeten zichtbaar zijn, zodat de persoon of het dier herkenbaar blijft.
  Daarnaast is het aan te raden dat er haar zichtbaar is rondom het hoofd. Wilt u een foto met een baby laten graveren, kies dan een foto met een mutsje of een haarband zodat het hoofdje de contouren behoud.

Twijfelt u over de geschiktheid van een bepaalde afbeelding, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag met het ontwerpen of digitaliseren van uw eigen persoonlijke afbeelding of foto.