Een familiewapen op een sieraad; een prachtig idee zoals u op bovenstaande foto's kunt zien. Maar hoe ziet dat er van dichtbij uit met het blote oog en waar moet u rekening mee houden?  


We beginnen bij het begin

Een familiewapen kun je verdelen in 4 onderdelen; helmteken, dekenkleden, helm en wapenschild. Al deze losse onderdelen hebben details. Op uw beeldscherm kunt u al deze details goed zien. Echter een sieraad is klein; vaak niet groter dan 2 cm. Dat is iets om rekening mee te houden. Alles zal worden verkleint om het familiewapen passend te maken op het door uw uitgekozen sieraad. 


Zichtbaarheid op sieraad

U kunt er voor kiezen om het familiewapen als geheel te laten graveren. Op de foto's aan de bovenzijde van deze pagina kunt u zien dat dat er prachtig uit ziet. Echter zullen de details met het blote oog op een sieraad van hooguit 2 cm doorsnee moeilijker te zien zijn.  

Een andere optie is om alleen het wapenschild te laten graveren. U heeft dan niet het hele wapen maar wel een gravure die beter te zien is met het blote oog. Deze methode van graveren zou eventueel nog ruimte laten voor het plaatsen van de familienaam onder het schild.


Of u het gehele wapen of een deel van het wapen wilt laten graveren is een persoonlijke keuze. Allebei de opties worden evenveel gekozen.

Kleur van de gravure

Bij gematteerde sieraden kunt u in het online personalisatieprogramma ook kiezen voor de kleur van de gravure
Een lasergravure is zwart van kleur en brand daardoor een duidelijk contrast. De diamantgravure etst het familiewapen in het sieraad waardoor de gravure dezelfde kleur is als het sieraad (zilver of goud). Een laser is krachtig en stoer en een diamantgravure is subtiel en klassiek. 
Op de voorbeelden bovenaan de pagina ziet u eerst 3 foto's van diamantgravure. Op de 2 laatste foto's staan sieraden gemaakt met de laser. 

Plaatsen van uw bestelling

Zodra u heeft bepaald hoe u uw familiewapen gegraveerd wilt zien kunt u uw bestelling plaatsen. Heeft u geen goede afbeelding van uw familiewapen dan raden wij u aan eens te zoeken in de database van de CBG Familiewapens. U kunt daar een dagtoegang account aanmaken om uw familiewapen te downloaden in hoge resolutie zodat deze perfect gegraveerd kan worden.

Bewerken van uw familiewapen

Zodra de bestelling bij ons binnen komt gaan wij het familiewapen bewerken (digitaliseren). De meeste familiewapens hebben kleuren die eruit gehaald moeten worden. De graveermachine kan alleen dunne zwarte lijnen lezen en graveren.
Ook zijn de meeste afbeeldingen veel te klein om er een duidelijke gravure van te kunnen maken. Daarnaast zullen wij een afweging maken welke details graveerbaar zijn omdat te kleine of teveel details niet mooi zichtbaar zullen worden op maximaal 2 cm. Dit geld met name voor nerven in de dekenkleden en kleurcodes (arceringen). 
Praktisch gezien betekent dit dat wij uw familiewapen digitaal lijntje voor lijntje overtekenen. Daarom is ook de levertijd langer en de prijs hoger van een sieraad met een familiewapen.


Digitaal voorbeeld op ware grootte

Zodra wij uw familiewapen hebben gedigitaliseerd ontvangt u een PDF met een digitaal voorbeeld op ware grootte. Deze ontvangt u per mail. Met uw eigen printer kunt u het bestand uitprinten zodat u kunt zien hoe uw familiewapen eruit komt te zien op ware grootte.
Pas als u het ontwerp goedgekeurd heeft zullen we overgaan tot de daadwerkelijke gravure.

Vragen of advies

Belt u ons gerust als u vragen heeft, we helpen u heel graag verder! Ons Team heeft ruime ervaring met het bewerken van bestanden, dus maak gerust gebruik van onze kennis en ervaring. Samen met u maken we een prachtig sieraad met uw familiewapen.

Bekijk hier alle producten in de categorie Familiewapens >>