Met veel aandacht en vakmanschap maken wij uw familiewapen op een set manchetknopen die u met trots kunt dragen of cadeau kunt geven. Met een heldere afbeelding van uw familiewapen kunnen wij direct voor u aan de slag. Indien u een alleen onscherpe of kleine afbeelding heeft kunnen wij u kosteloos helpen door het familiewapen (na) te tekenen zodat deze geschikt is voor het plaatsen op manchetknopen. U kunt ook zelf zoeken naar een duidelijke afbeelding van uw familiewapen bij de Heraldische Databank.

Familiewapens en Stadswapens zijn zeer gedetailleerde afbeeldingen. Manchetknopen zijn over het algemeen niet groter dan 20 mm. Met meerdere lagen (3d/opwaarts reliëf zie optie 1) of manchetknopen in kleur (zie optie 2) blijven details zichtbaar. Bij optie 3 zullen de details weggelaten moeten worden omdat de lijnen anders overlopen in vlakken.

Manchetknopen met Familiewapen - diverse technieken

Optie 1: Zilveren Manchetknopen opwaarts Reliëf

Bij het maken van Echt Zilveren Manchetknopen is het mogelijk om uw familiewapen te maken in contour, opwaarts reliëf of d.m.v dieptegravure.

Tevens kan de basisvorm van Echt Zilveren Manchetknopen aangepast worden aan uw ontwerp, dus rond, vierkant of rechthoekig of een vrije vorm, alles is mogelijk. 

Bij Echt Zilveren Manchetknopen worden diverse technieken gebruikt om uw ontwerp tot op het kleinste detail uit voeren, er wordt gewerkt met lijnen en gevulde vlakken in reliëf. De basis van de Manchetknoop wordt eventueel d.m.v. Parelzandstralen gematteerd. Alle technieken worden uiterst precies uitgevoerd om uw ontwerp helemaal tot zijn recht te laten komen.

Familiewapens echt zilver

Optie 2: Manchetknopen bedrukken - Doming

Uw familiewapen wordt afgedrukt en voorzien van een 2 componenten krasvaste hars-laag. Deze epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder enigszins “vergroot” wordt door de bolle vorm (dome). Deze harslaag is UV bestendig en zorgt ervoor dat de bedrukking kleurecht blijft. Vanaf 1 set kunnen wij uw persoonlijke set al maken.

Manchetknopen Familiewapen in kleur

Optie 3: Lijngravure

Voor € 64,95 kunnen wij een set manchetknopen voor u maken met uw familiewapen. Deze manchetknopen zijn gemaakt van Alpaca. Alpaca is een zilverkleurige metaallegering van koper, zink en nikkel. Het wordt dikwijls nieuwzilver genoemd. Deze zilverkleurige en goudkleurige manchetknopen zijn niet gevoelig voor corrosie en behouden daardoor hun glans en kleur.

Tevens is het mogelijk om uw ontwerp te plaatsen op Sterling Zilveren of 14K Gouden manchetknopen. Klik op onderstaande afbeelding om de mogelijkheden te bekijken.

familiewapen gravure

 

 meer sieraden met een familiewapen

 

Meer informatie?

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op nummer 0182-820 205. Of via de email klantenservice@manchetknopen.com

Eerst een digitaal voorbeeld ontvangen? Ook daarvoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We mailen u op verzoek vrijblijvend een digitaal voorbeeld van uw persoonlijke ontwerp.