Exclusieve stadsmanchetknopen zilver 3D


Nederlandse steden in STERLING zilver

De mooiste stadsmanchetknopen in Sterling Zilver vindt u bij Manchetknopen.com. Volledig naar eigen ontwerp zijn de Sterling Zilver manchetknopen ontworpen en met de hand vervaardigd. Een iconisch ontwerp van de mooiste en bekendste gebouwen van een stad, vastgelegd in een 3 dimensionale set Manchetknopen.

Om op uw mouwen te dragen of om thuis tentoon te stellen, als een waardevol aandenken aan de stad waarmee u verbonden bent. Vanzelfsprekend verpakt in een luxe met de handgemaakte leren cadeaubox en voorzien van een luxe boekje met een uitgebreide beschrijving van de tentoongestelde gebouwen van Amsterdam, Den Haag of Rotterdam.

Weglaten en Versterken, dat is de kunst”

Elke set manchetknopen is handgemaakt in Sterling Zilver. Met veel respect voor alle kleine 3D details die de 3D ontwerper Barry Schulte heeft bedacht. Imposante gebouwen van meer dan 150 meter hoogte zijn herkenbaar teruggebracht tot slechts enkele millimeters. Het is de kunst om een heleboel details weg te laten maar daarmee het karakter van het gebouw juist te versterken

“Iconisch Sieraad om te dragen en te verzamelen”

Een fascinerende kleinood speciaal van de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De stadsmanchetknopen vertegenwoordigen per stad de meest karakteristieke gebouwen, die meesterlijk zijn uitgevoerd in Sterling zilver

De manchetknopen worden in kleine series gegoten en vervolgens verfijnd en met de hand afgewerkt volgens de hoogste standaarden. Het proces is een harmonieuze mix van technologie en vakmanschap. Elke set manchetknopen is voorzien van een eigen uniek nummer, zodat geen enkele set hetzelfde is. Uniek uitgebracht door GAEV Dutch Design®

Onze ambachtelijke stadsmanchetknopen collectie:

KLIK HIER  >>> Manchetknopen Amsterdam
De historie van Amsterdam in Sterling Zilver vervat

KLIK HIER >>> Manchetknopen Den Haag
De parels van de Residentie in Sterling Zilver

KLIK HIER >>> Manchetknopen Rotterdam
De stoere stad waar architecturen samensmelten in Sterling Zilver


De basis van onze productie: Vakmanschap en geduld
Vakmanschap is een absolute vereiste om tal van majestueuze gebouwen te vertalen naar zilveren manchetknopen. Dat begint al bij het ontwerp. De opvallendste bouwkenmerken moeten uiteraard behouden blijven.

Tegelijk stelt het ambachtelijk zilvergieten specifieke technische eisen. Fragmenten zoals torenspitsen moeten niet te dun zijn, met het oog op beschadiging. Maar te dik kan ook niet, want dan dreigt vollopen en gaan meesterlijke details verloren.    

Zo zochten en puzzelden ontwerper, gieterij en zilversmid net zo lang tot ze de juiste combinatie van schoonheid en draagbaarheid voor deze exclusieve zilveren manchetknopen hadden gevonden. Een intensief en tijdrovend proces, met heel veel ambachtelijke werkzaamheden. Zo vind elke manchetknoop z’n oorsprong in een handmatig bewerkte wasafdruk waarin het zilver wordt gegoten. Dat maakt elke set - in feite stadsmanchetknoop – uniek. De laatste stap is daarbij aan het onafhankelijk instituut Waarborg Holland dat het keurteken afgeeft dat het hier sieraden van het 1e gehalte Sterling zilver betreft.