De leukste ideeën voor je persoonlijke manchetknopen

Manchetknopen zijn altijd zichtbaar. Dit maakt het des te leuker om voor persoonlijke manchetknopen te gaan. Waar moet je voor kiezen? Wordt het een bedrijfslogo, persoonlijke foto, een stukje tekst of iets dat je hobby of werk uitbeeldt? Bekijk de leukste ideeën voor persoonlijke manchetknopen.

Een manchetknoop draag je niet zomaar

Vroeger waren manchetknopen onmisbaarder: ze werden gebruikt om de mouw (manchet) van een overhemd vast te zetten. Tegenwoordig hebben veel overhemden een vaste knoop, maar er zijn nog steeds modellen met alleen knoopsgaten verkrijgbaar.

Voor dit laatste kies je bewust want manchetknopen zijn veel leuker dan die standaard saaie knopen. De manchetknoop houdt de mouw vast maar is voor iedereen zichtbaar. Hiermee is de manchetknoop uitgegroeid tot een echt fashion item.

5 leuke ideeën voor persoonlijke manchetknopen

Persoonlijke manchetknopen zijn niet alleen leuk voor jezelf maar ook als cadeau voor de partner, een zakenrelatie, goede vriend of familielid. Of bijvoorbeeld om iemand te bedanken of in het zonnetje te zetten. Er is eigenlijk altijd wel een reden voor persoonlijke manchetknopen. Ze passen namelijk heel goed bij bijzondere gelegenheden.

Moeilijk om voor jezelf of iemand anders persoonlijke manchetknopen uit te kiezen? Hieronder vind je de 5 leukste ideeën op een rij.

1. Zeg het met een foto

Persoonlijker kan niet: manchetknopen met een eigen foto. Denk hierbij aan een portretfoto of een foto tijdens een bijzondere dag. Een ontgroening, diploma-uitreiking, de eerste werkdag of misschien een bruiloft. Is er binnenkort iemand jarig? Dan is het ook heel leuk om een jeugdfoto van die persoon op manchetknopen te laten plaatsen.

Vaderdag: manchetknopen met de foto’s van de kinderen. 12 ½ jaar getrouwd: een foto van het gelukkige stel. Je ziet, met foto’s kun je alle kanten op.

2. Het bedrijfslogo

De leukste ideeën voor je persoonlijke manchetknopen

Voor de zakenman die voor zijn werk leeft: manchetknopen met het bedrijfslogo. Niet alleen leuk als persoonlijk cadeau maar ook als relatiegeschenk. Zoek je knopen om naar zakelijke bijeenkomsten te dragen? Dan passen manchetknopen met het bedrijfslogo helemaal bij jou.

Tip: voor een zakelijke uitstraling is het beter om beide manchetknopen van dezelfde afbeelding of logo te laten voorzien. Dit maakt het geheel minder rommelig.

3. Een familiewapen

Je hoort er niet veel meer over: familiewapens. Terwijl elke familie van oorsprong wel een familiewapen heeft. Soms is het even zoeken of dit familiewapen (nog) bekend is, een nieuw wapen ontwerpen kan natuurlijk ook. Manchetknopen met het familiewapen zijn een ideaal cadeau voor de partner, broer, zoon, neef en andere mannelijke familieleden.

4. Hobby manchetknopen

Hoe kun je via manchetknopen een hobby uitbeelden? Dat kan heel goed, er is namelijk een ruime keuze aan manchetknopen die in de categorie hobby vallen. Veel van deze manchetknopen wijken af van de standaardmodellen. Ze hebben een andere vorm of kleur waarbij het design duidelijk herkenbaar is.

Denk maar eens aan manchetknopen in de vorm van een printplaat (een aanrader voor de computerliefhebber) of knopen met een setje potloden, een stripfiguur of misschien wel een voertuig of gereedschap. De keuze is zo groot, er is altijd wel iets dat bij de man in kwestie past.

5. Het manchetknopen alfabet

ABC wie doet er mee? Manchetknopen zijn in alle letters van het alfabet verkrijgbaar, maar ook in cijfers. Hartstikke leuk om de initialen van een naam te nemen. Of misschien wel de letters van de leeftijd. De letters (of cijfers) zijn erop gegraveerd.

Ben of ken je een Scrabble liefhebber? Manchetknopen met Scrabble letters zijn dan zeker een goed idee. Bij elke letter staat de letterwaarde, hoe origineel is dat?

De leukste persoonlijke manchetknopen

Waar vind je al die bijzondere persoonlijke manchetknopen? Veel kun je zelf laten ontwerpen/maken maar er zijn ook kant en klare persoonlijke manchetknopen verkrijgbaar. Neem zeker eens een kijkje in onze webshop.