Manchetknopen als zakelijk cadeau

Geplaats door BS van den Berg op

Manchetknopen als zakelijk cadeau

Idee: geef zakelijke relaties bijzondere manchetknopen cadeau. Het is tegenwoordig erg lastig om een goed zakelijk geschenk te vinden, vooral met het ruime aanbod aan relatiegeschenken. Veel van dat soort geschenken zijn onpersoonlijk of dragen geen boodschap. Manchetknopen laat je personaliseren, voorzien van bedrijfslogo, tekst of afbeelding. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf te kiezen uit het ruime aanbod moderne of klassieke manchetknopen.

Relatiegeschenk voor de mannelijke zakenpartner

Langdurig of voor de korte termijn zakendoen met een ander bedrijf of zzp’er: vaak verloopt de samenwerking prettig. Vroeg of laat wil men de waardering uitspreken, maar hoe moet dat? Vaak komt dit dan toch op een relatiegeschenk uit.

Een fles wijn, een cadeaubon of een samengesteld pakket: het is allemaal vrij standaard. Wie heeft er al eens aan manchetknopen gedacht? Ja, manchetknopen zijn weer helemaal in! Niet alleen voor een zakelijke outfit maar ook tijdens een bruiloft, jubileum, lunch of andere bijzondere gelegenheid. Manchetknopen zijn het ideale relatiegeschenk voor de mannelijke zakenpartner. Maar alleen wanneer het ook zeker om een mannelijke zakenpartner gaat!

Het gebruik van manchetknopen

Het is niet voor iedereen even duidelijk hoe en waarom manchetknopen gebruikt worden. Vroeger bezaten overhemden nog geen knopen aan de mouwen (manchetten). Een manchetknoop diende dan ook om de manchet van de mouw vast te ‘spelden’.

Tegenwoordig zijn bijna alle overhemden voorzien van knopen waardoor het manchet makkelijk vastgezet kan worden. Manchetknopen dienen dan ook ter decoratie. Of toch voor de hemden zonder knopen, want die zijn er nog steeds. Juist omdat manchetknopen een modeaccessoire zijn, bestaan hier ook heel veel ontwerpen in. Allemaal makkelijk vast te zetten en hiermee eenvoudig in gebruik.

Manchetknopen met bedrijfslogo of een boodschap

Het is helemaal niet moeilijk om manchetknopen te voorzien van een bedrijfslogo. Een kwestie van het logo uploaden, de gespecialiseerde afdeling doet de rest. Door middel van digitale bewerking en hoogwaardig printen staat het bedrijfslogo er perfect op.

De diverse en moderne graveertechnieken maken het mogelijk om manchetknopen te voorzien van een tekst, datum of boodschap. Dat is nog eens een gepersonaliseerd zakelijk cadeau! Nog geen ideeën voor een stukje tekst? Denk eens aan de begindatum of einddatum van een samenwerkingsverband, een stukje waardering (“bedankt” of “prettige samenwerking”) of een boodschap (“met dank aan bedrijfsnaam”).

Geen inspiratie? Voldoende keuze!

Voor de ondernemer die echt geen inspiratie heeft zijn er gelukkig voldoende voorbeelden en is er een ruime keuze. Bijvoorbeeld manchetknopen die een beroep of hobby uitbeelden, maar bijvoorbeeld ook een sterrenbeeld, een feestdag en er zijn zelfs heel veel manchetknopen in de vorm van Nederlandse of buitenlandse munten verkrijgbaar.

Vooral dat laatste is een goed idee: munten staan immers voor handel. Verloopt de handel tussen twee bedrijven uitstekend? Hier passen munten manchetknopen goed bij. Je moet er maar opkomen!

Gouden en zilveren manchetknopen

Goud doet het altijd goed: zowel privé als zakelijk. Maar ook zilver is erg geliefd. Zowel gouden als zilveren manchetknopen zijn zeer geschikt als zakelijk cadeau. Natuurlijk is het mogelijk om deze manchetknopen te laten voorzien van gravering of persoonlijke boodschap. Vanwege de kostbaarheid van goud en zilver is het belangrijk om van tevoren goed over deze uitgave na te denken: past dit cadeau bij de ontvanger?

Relatiegeschenk of zakelijk cadeau en de belastingdienst

Manchetknopen als relatiegeschenk of zakelijk cadeau, zijn deze kosten volgens de belastingdienst aftrekbaar? De btw is aftrekbaar zolang de ondernemer niet over het drempelbedrag heen gaat én wanneer de ontvanger meer dan 30% btw kan aftrekken wanneer hij het zelf zou kopen. Informeer even bij de eigen boekhouder of belastingadviseur, die weten er alles van af.